Over Salon 1864

Ik ben Loes

Schoonheidsspecialiste en masseuse.

 

In juni 2006 ben ik mijn eerste kleinschalige salon begonnen. Dit beviel zo goed dat ik in 2008 verhuisd ben naar een grotere praktijk. Meer dan 10 jaar heb ik hier met veel plezier gewerkt en nieuwe klanten leren kennen.

 

In 2018 kwam er een nieuwe locatie op mijn pad, er is een nieuwe salon gebouwd en ik ben onder een andere naam verder gegaan: “Salon 1864”.  Hier heb ik al mijn opgedane kennis en ervaring gecombineerd om een perfecte klantervaring te kunnen bieden.

 

 

Loes
geschiedenis

Mijn missie

 

Het is mijn missie om mensen te laten ontspannen en bij te dragen aan een stukje liefde voor zichzelf. Ik werk tijdens de schoonheidsbehandelingen en massages aan de buitenkant, maar het gaat eigenlijk om de binnenkant. Als ik na een behandeling die glinstering zie in de ogen van mijn klanten… daar doe ik het voor!

 

Ik vind het erg leuk, maar vooral heel belangrijk om bij te blijven in mijn vak. Hiervoor bezoek ik dan ook regelmatig beurzen en volg ik bijscholingen. Daarnaast probeer ik binnen mijn vakgebied uit te breiden door extra opleidingen te volgen en hiermee mijn aanbod in de salon te versterken. Zo ben ik gespecialiseerd in: huidzorg bij kanker, huidverbetering bij probleemhuiden, voetreflex, zwangerschapsmassages en meer.

 

Salon 1864 is uniek en eigen. Een plek waar je jezelf mag zijn en de dagelijkse dingen even los kunt laten. Of je nu voor een complete behandeling komt of alleen je wenkbrauwen laat epileren, het is elke keer weer een moment van “even genieten”.

Het verhaal achter de naam “Salon 1864”

 

Ik hou van huizen met een verleden. Monumentale gebouwen, karakteristiek, sfeervol en eigen. Al deze gebouwen hebben een eigen verhaal, er ligt een geschiedenis. Een nieuw pand als Salon 1864 heeft nog geen geschiedenis, dit verhaal moet nog geschreven worden.

 

Toch ligt ook hier op de plek waar Salon 1864 is gebouwd veel historie. Om een stukje van deze historie te achterhalen ben ik het gemeentelijk archief ingedoken. In het archief vond ik de eerste erfpachters, vele vorige eigenaren, de jaartallen van het bouwen en wonen én zo ook het bouwjaar “1864” van de windkorenmolen die precies op de plek heeft gestaan waar Salon 1864 nu staat!

 

Om een stukje geschiedenis terug te brengen naar deze plek heb ik voor de naam Salon 1864 gekozen. Naast de naam zijn er ook nog andere elementen van vroeger die terugkomen in de salon.