Over Salon 1864

Ik ben Loes

Schoonheidsspecialiste, masseuse en voedingscoach.

 

In juni 2006 ben ik mijn eerste salon begonnen. Dit beviel zo goed dat ik in 2008 verhuisd ben naar een grotere praktijk. Meer dan 10 jaar lang heb ik op deze plek nieuwe klanten leren kennen en met veel plezier gewerkt. In 2018 heb ik al mijn kennis en ervaring gecombineerd om de perfecte klantervaring te kunnen bieden. Ik heb een nieuwe salon gebouwd en ben onder een nieuwe naam verder gegaan: “Salon 1864”.

 

 

Loes
geschiedenis

Mijn missie

 

Het is mijn missie om mensen te laten ontspannen en ervoor te zorgen dat ze lekker in hun vel zitten. Ik richt me met de schoonheidsbehandelingen, massages en het begeleid afvallen op de buitenkant, maar eigenlijk gaat het om de binnenkant. Als ik in de ogen van mijn klanten weer die glinstering zie … daar doe ik het voor!

 

Ik vind het erg leuk, maar vooral heel belangrijk om bij te blijven in mijn vak. Hiervoor bezoek ik dan ook regelmatig beurzen en bijscholingen. Daarnaast probeer ik binnen mijn vakgebied uit te breiden door extra cursussen te volgen en hiermee mijn aanbod in de salon te verbreden. Zo ben ik gespecialiseerd in: huidverbetering bij probleemhuiden, voetreflex, zwangerschapsmassages en meer.

 

Salon 1864 is uniek en eigen. Een plek waar je jezelf mag zijn en de dagelijkse dingen even los kunt laten. Of je nu voor een complete behandeling komt of je wenkbrauwen laat epileren, het is elke keer weer een moment van “even genieten”.

Het verhaal achter de naam “Salon 1864”

 

Ik hou van huizen met een verleden. Monumentale gebouwen, karakteristiek, sfeervol en eigen. Al deze gebouwen hebben een eigen verhaal, er ligt een geschiedenis. Een nieuw pand als Salon 1864 heeft nog geen geschiedenis, dit verhaal moet nog geschreven worden.

 

Toch ligt ook hier op de plek waar Salon 1864 is gebouwd veel historie. Om een stukje van deze historie te achterhalen ben ik het gemeentelijk archief ingedoken. In het archief vond ik de eerste erfpachters, vele vorige eigenaren, de jaartallen van het bouwen en wonen én zo ook het bouwjaar “1864” van de windkorenmolen die precies op de plek heeft gestaan waar Salon 1864 nu staat!

 

Om een stukje geschiedenis terug te brengen naar deze plek heb ik voor de naam Salon 1864 gekozen. Naast de naam zijn er ook nog andere elementen van vroeger terugkomen in de salon.